image image

MOBİL UYGULAMA YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR? MOBİL UYGULAMA TÜRLERİ NELERDİR?

  • imageZeynep Nisa Cire
  • image10 Nisan 2023
image

MOBİL UYGULAMA YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Yaşadığımız çağın gereksinimi olarak günlük yaşantımızın büyük bir kısmını akıllı cihazlarımızla vakit geçirerek harcamaktayız. Dolayısıyla en küçük ihtiyacımızda telefonumuza yönelmemiz alıcı ile satıcı arasındaki etkileşimi artırmaktadır. Bu noktada mobil uygulamalar devreye girmektedir. Mobil uygulamalar web sitelerine nazaran zamandan tasarruf edilmesi konusunda oldukça işe yaramakla birlikte daha kullanışlı olmaktadır. Bundan dolayı şirketlerin, kişilerin ve projelerin mobil uygulamaya verdikleri önemin artması gerekmektedir. Peki mobil uygulama tasarlarken nelere dikkat edilmelidir. Gelin hep birlikte inceleyelim.
 Yapacağınız mobil uygulama kullanışlı, hızlı ve tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verir nitelikte olmalıdır. İyi bir planlama ile hedef kitlesi, yer alacağınız kategori, uygulamada bulunacak olan özellikler belirlenmeli ve bir görsel tasarım oluşturulmalıdır. Ortaya koyduğunuz uygulamanın pratik kullanımı ve müşterinin beğenmesi açısından dikkat etmeniz gereken noktalar şunlardır:
  • İçeriklerin güncel olması,
  • Müşteri ile etkileşim içine girmek için tasarlanmış panellerin bulunması,
  • Kullanıcı deneyimlerine (UX) özen gösterilmesi,
  • Karmaşadan uzak bir tasarıma sahip olunması,
  • Erişim kolaylığı sağlaması,
  • Okunabilir bir yazı düzeni oluşturulması,
  • Test denemeleri yapılması,
  • Hangi platformlarda yayınlanacağına karar verilmesi,

gibi noktalar başarılı bir mobil uygulama tasarlamanıza olanak sağlamaktadır.

MOBİL UYGULAMA TÜRLERİ NELERDİR?

Kullanım amaçlarına göre kategorilere ayrılan mobil uygulamalar, birçok amaca hizmet etmektedir. Yapılan bir araştırmaya göre en çok tercih edilen uygulamalar arasında sosyal medya uygulamaları yer almaktadır.  Bunlar dışında en çok tercih edilen mobil uygulama kategorileri sizin için listeledik.
  • Kitap/Dergi/Gazete Uygulamaları
  • Eğitim Uygulamaları: Dünyanın birçok yerinden sayısız insan eğitim için interneti tercih etmektedir. Bunun bir sonucu olarak kullanım kolaylığı açısından mobil uygulamalar tasarlanmaktadır.
  • Eğlence Uygulamaları (Oyun Programlama, Sosyal Medya Uygulaması)
  • Sağlık/fitness Uygulamaları
  • Ticari Uygulamalar: Alıcılar web sitelerinden ziyade mobil uygulamaları tercih etmektedir. bundan dolayı ticari uygulamalar popülerlik kazanmaktadır.
  • Müzik Uygulamaları: Arka planda çalışmaya devam etme, çevrimdışı dinlenme özellikleriyle öne çıkan bu uygulamalar kullanıcılar tarafından çokça tercih edilmektedir.
  • Navigasyon Uygulamaları
  • Haber Uygulamaları
  • Seyahat Uygulamaları
  • Hava Durumu Uygulamaları
  • Yaratıcılık Uygulamaları
Kaktüs Yazılım, alanında uzman ekibimiz mobil uygulama geliştirerek sizlerin dijital dünyada sağlam adımlar atmanıza yardımcı olur. Mobil uygulama alanında da hizmet veren firmamız, misyonlarınıza hitap eden uygulamayı tasarlamak için her türlü özelliği entegre ediyor, değiştiriyor ve geliştiriyoruz. Geliştirme sürecinde kullanıcı deneyimini göz önüne alarak kullanışlı tasarımlar yapıyor sizleri ve kullanıcılarınızı memnun ediyoruz.  
Siz hayal edin, Kaktüs Yazılım kodlasın!
 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.