Inbound Pazarlama Nedir?
Inbound pazarlama, içerik oluşturmak ve bu içeriği tüm dünya ile paylaşmaktır. Hedef kitlenizin beğeneceği içerikler oluşturarak işinizi çok ileriye taşıyabilirsiniz. Çünkü hedef kitleniz beğendiği içeriği diğer insanlarla paylaşacaktır. Bu metod, online yayılan bir içerik üzerinden elde ettiğiniz ziyaretçileri müşteriye dönüştürmeyi amaçlar. En basit tanımıyla, potansiyel müşterilerin şirketinizi dijital mecralarda kolayca bulmasını sağlayan süreçtir.
Inbound pazarlama, hedef kitlenin ihtiyaçlarına, isteklerine ve satın alma yolculuğuna odaklanan dinamik ve alıcı merkezli bir çözümdür.
Inbound pazarlamada kullanılan temel ifadeler;
-
İçerik oluşturma: Oluşturduğunuz içerik potansiyel müşterilerinizin temel sorularına ve ihtiyaçlarına cevap vermelidir.
-
Lifecycle(Yaşam Döngüsü) pazarlama: İnsanlar şirketinizi tanıdıkça yaklaşımları değişir. Her aşamada farklı bir pazarlama yöntemi kullanmalısınız böylelikle devamlı müşteri trafiği alabilirsiniz.
-
Kişiselleştirme: Zaman içinde potansiyel müşterileriniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olursunuz ve onların kişisel ihtiyaçlarına uygun mesajlar oluşturabilirsiniz.
-
Çoklu kanal: Inbound pazarlama çoklu kanal kullanımı gerektirir çünkü insanlara oldukları yerde, sizinle iletişime geçmek istedikleri kanaldan ulaşmanız gerekir.
-
Entegrasyon: Yayınlarınız ve analiz araçlarınız birlikte çalışır ve doğru yer ve zamanda doğru içeriği paylaşmanızı sağlar.
Inbound Pazarlama Neden Önemlidir?
B2B(işletmeden işletmeye)iş yapan şirketlerin yöneticileri de müşterileri de kendi özel alışverişlerini ya da ailelerinin ihtiyaçlarını internet ortamında yapmaya alışık olurlar. Hayatı kolaylaştıran e-ticaret deneyimini şirketlerine bir ürün ya da hizmet alırken de yaşamak isterler. Üstelik yakın çevrelerinde internet çağında doğmuş, dijital dünyadaki bilgiye kolayca ulaşabilen bir nesilde mutlaka vardır. Bu nesil, şirketlerin satın alma kararları üzerine giderek söz sahibi oluyorlar. Bu sebeple Inbound Pazarlama internetin imkanlarını kullanmaya alışık olan bu profildeki müşterilere hitap etmektedir.
Inbound Pazarlamayı Hangi Firmalar Kullanır?
B2B yani işletmeden işletmeye satış yapan şirketler başta olmak üzere, maliyeti yüksek ürün ve hizmetlerin potansiyel müşterilere ulaşması için kullanılır.
- İşletmeden işletmeye iş yapan pazarlama şirketleri (B2B),
- Endüstriyel makina ve ekipman üretenler,
- Bilgisayar yazılım şirketleri,
- Sağlık sektörü,
- İletişim şirketleri,
- E-ticaret siteleri
- Finansal hizmet veren kurumlar,
- Vakıf Üniversiteleri,
- Gayrimenkul, seyahat ve turizm şirketleri,
Firmalar Neden Inbound Pazarlama Kullanmalı?
Ürün veya hizmet satın almak için harekete geçen yeni nesil müşteriler;
- Cep telefonundan veya bilgisayarından önce web sitelerindeki kullanıcı yorumlarını inceliyor,
- Youtube, Instagram gibi sosyal platformlarda ürün ve hizmetlerle ilgili videoları izliyor,
- İhtiyacına ve beğenisine uygun markaları inceleyip hafızasına kaydediyor,
- Henüz satıcıyla etkileşime geçmeden bu markalardan bir kaçına yakınlık hissediyor,
- Ve nihayetinde satın alma aşamasına geldiğinde satıcıyla iletişime geçmek istiyor.
Inbound Pazarlama Metodolojisi Nedir?
Etkili bir Inbound pazarlama kampanyasının 4 aşaması vardır ve bunların her biri, inbound pazarlama başarınız için kritik öneme sahiptir. Bu aşamalar; Dikkat Çekmek, Dönüştürmek, İlgiyi Korumak ve Memnun Etmektir.
Eksiksiz bir inbound pazarlama uygulamasının ilk adımı, bu aşamaların her birini ve bunlarla ilişkili stratejileri anlamaktır.
-
Dikkat Çekmek : Pazarlamanın en önemli amacı, satın alacak müşterileri çekmektir. Potansiyel müşterilerinizi çekerken sitenizin varlığı ve sitenize gösterdiğiniz özen büyük önem arz etmektedir. Site içerisindeki bloglarınızın devamlılığı içeriğinin ilgi çekici olması gibi müşterilerin,z, site içerisinde tutacak maddelere önem vermelisiniz böylelikle daha dikkat çekici olma ihtimalinizi yükseltirsiniz.Görünür olmak büyük bir fark yaratır. Bu nedenle SEO, sizi tanımayan potansiyel müşterileri çekmenin anahtarıdır. Birisi işletmenizin sağladığı ürün veya hizmete dair içeriğinizin de listeleneceği bir arama yaptığında, hazırladığınız blog yazısı sayfada ne kadar üstte sıralanırsa o kadar çok ziyaretçi alırsınız.
-
Dönüştürmek: Potansiyel müşterileri çekmeye başladıktan sonra, onları marka hedefleriniz doğrultusunda gerekli aksiyonu almaları için teşvik etmelisiniz. Inbound pazarlama da bu aşama genellikle potansiyel müşterileri “dönüştürme” olarak adlandırılır.Harekete geçiren mesajlar, dönüştürmenin önemli bir parçasıdır.
-
İlgiyi Korumak: Başarılı bir dönüşüm sürecinden sonra potansiyel müşterileriniz, gerçek müşteriye dönüşmeye hazırdır. Potansiyel müşterileriniz, müşteriye dönüşseler bile bu süreç bitmez çünkü inbound pazarlama, müşteri yolculuğunu önemser. Bu sebeple, potansiyel müşterilerinizle iletişim halinde kalmanız ve süreç boyunca onlardan bilgi edinmeye devam etmeniz gerekir.
-
Memnun Etmek : Potansiyel müşterilerinizi, gerçek müşteriye dönüştürdüğünüzde de inbound pazarlama döngüsünü bozmamalısınız. İçerik paylaşmaya ve raporlarınızdan faydalı veriler toplamaya devam etmelisiniz. Müşterilerinizle iletişim kurmaya ve onlara değerli içeriklerle yardım sunmaya devam ederseniz, böylelikle ne kadar doğru ve önemli olduğunuzu hissetmemeniz için sebep yoktur.
Kaktüs Yazılım ile Markanız Rakiplerinizin Ötesinde!
Deneyimli ekibimizle siz müşterilerimizin sitelerini 100% SEO’ ya uygun içerik ve site gelişimi ile buluşturuyoruz! Sizlerin rakiplerinize fark yaratmanız için site trafiğinizin nasıl daha sağlıklı ilerleyebileceğini analiz ediyor potansiyel müşterilerinizin sizi görebileceği tüm (Instagram, Facebook, LinkedIn, Youtube, Twitter, Tiktok vb.) sosyal medyalarda, sizler için içerik üretiyoruz. Böylelikle çeşitli mecralar sayesinde site pazarlamanızı gerçekleştirerek müşteri trafiği çekmenizi destekliyoruz! Markanızın bilinirliğini önemsiyor ve markanız için çeşitli reklam metodlarıyla varlığınızı yükseltiyoruz! Kaktüs ailesi olarak bizler, sizi tüm platformlarda önde tutacak ve müşteri kazandıracak çözümleri biliyoruz! Hadi sosyal medya ve SEO hizmetimizden yararlanarak markanıza değer katın! Her geçen gün rakiplerinizin ötesinde olun!