image image

DİJİTAL REKLAMCILIK NEDİR? DİJİTAL REKLAMCILIĞIN FAYDALARI NELERDİR?

  • imageCennet Ünlü
  • image15 Kasım 2021
image

Dijital reklamcılık nedir? Dijital reklamcılık nasıl yapılır? Dijital reklamcılığın ne gibi faydaları var? Normal reklam vermek mi dijital reklamcılık mı? Dijital pazarlama ve dijital reklamcılık aynı mı? Dijital reklamcılığın bana katkısı ne? Bu gibi sorular aklınıza takılıyorsa, blog yazımızı okumaya devam ediniz. 

 Yaklaşık 15 sene önce dijital reklamcılık diye bir kavram yoktu. Gelişen ve büyüyen bu dünyada teknoloji çağında yer almamız gerekiyor. Eskiden reklam dendiğinde aklımıza yalnızca yol kenarlarına koyulmuş tabelalar ve televizyonda dizi, haber aralarına koyulmuş tanıtım afişleri ya da videoları geliyordur. Hatırlıyorum ki babam futbol izlerken sahanın kenarlarına pankartlarla futbol takımının destekçisinin reklam panoları oluyordu. Televizyonda maç sırasında maç ekranı küçülüp etrafı siyah olduğunda siyah kısımlara reklam ürünü yerleştiriyordu. Günümüzde yeni bir kategori olarak işleyen dijital reklamcılık neymiş onu aşağıda okuyalım. 

 Medyanın televizyon, radyo ve gazetenin dışında farklı kollara ayrılması sayesinde artık reklamcılık da tüm bu alanlarda gelişmeye başladı. İnternet üzerinde verilen her reklam dijital reklamcılık olarak adlandırılır. Sosyal medya dediğimiz Twitter, Facebook, Instagram, Google ve Youtube gibi dijital mecralarda verilen, yapılan reklamlar birer dijital reklamcılık örneğidir. Bir diğer reklamcılık örneği ise "google ads" dir. Dijital reklamcılık geçmişe kıyasla daha geniş kitlelere ve doğru hedef kitlesine hitap edilmesini sağlıyor. Reklam vermek istediğinizde size uygun hedef kitlesini (yaş aralığını, bölgeyi, cinsiyetini, vb...) seçebildiğiniz için dijital reklamcılık en iyi reklamcılık aracıdır diyebiliriz. 

 Dijital Reklamcılığın Faydaları

  1. Şirketler markalarını veya ürünlerini kısa zamanda geniş kitlelere ulaştırabilmeleri en büyük fayda olarak görülebilir.
  2. Dijital ortamda geleneksel reklamcılığa göre daha düşük bir bütçe ile reklam yapmak mümkündür. Bir televizyon reklamı yaptıracağınızı düşünürsek masraflar sırasıyla; stüdyo kiralama, yönetmen kiralama, oyuncu tutma, vb gibi sonu gelmeyen masraflara batabilirsiniz. 
  3. Sadece ulaşmak istediğiniz cinsiyete, yaş aralığına, yalnızca seçtiğiniz bölgedeki hedef kitleye kolayca erişebilirsiniz. 
  4. Zamandan tasarruf edersiniz. 

 Profesyonel dijital reklamcılıkla çalışmalar yaparak arama motorlarında üst sıralara yükselerek hızlı satış yapmanızı sağlamamızı istiyorsanız buradan ulaşabilirsiniz. Sosyal medya reklamcılığında yardımlarımızı istiyorsanız detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

 

İzmir Özel Yazılım: İşletmelerin özelleştirilmiş ihtiyaçlarına yönelik yazılım çözümleri sunan bir firma olabilir. Bu tür yazılım çözümleri, genellikle belirli iş süreçlerini optimize etmek veya özel gereksinimleri karşılamak için geliştirilir. İzmir Sosyal Medya Yönetimi: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarında varlığını yöneten ajanslar veya ekiplerdir. İçerik oluşturma, paylaşma, etkileşim yönetimi gibi işlevleri içerir. İzmir Web Tasarım: İnternet sitelerinin görsel ve kullanıcı deneyimi tasarımını yapan firmalardır. Kullanıcı dostu ve estetik açıdan çekici web siteleri oluştururlar. İzmir Web Yazılım: Web tabanlı uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Özel gereksinimlere uygun çözümler üretirler. İzmir Dijital Ajans: Çeşitli dijital hizmetleri tek bir çatı altında sunan firmalardır. Web tasarımı, dijital pazarlama, sosyal medya yönetimi gibi hizmetleri içerebilir. İzmir Yazılım Firması: Genel olarak yazılım geliştirme hizmetleri sunan bir firmadır. Özel yazılım, web yazılımı, mobil uygulama gibi alanlarda çalışabilirler. İzmir Reklam Ajansı: Markaların reklam kampanyalarını tasarlayan ve yöneten ajanslardır. Dijital ve geleneksel medya kanallarında reklam stratejileri oluştururlar. İzmir Mobil Yazılım: Mobil uygulamaların geliştirilmesiyle ilgilenirler. Android ve iOS gibi platformlarda çalışan uygulamalar üretebilirler. Dijital Pazarlama Uzmanı: Dijital pazarlama stratejilerini oluşturan ve yöneten uzmanlardır. Online platformlarda reklam, SEO, içerik pazarlama gibi konuları ele alırlar. İzmir Dijital Pazarlama: Markaların dijital kanallar aracılığıyla hedef kitlelerine ulaşmasını sağlayan stratejileri içerir. Google Reklam Ajansı: Google Ads gibi platformlarda reklam kampanyalarını yöneten ajanslardır. Arama sonuçlarında ve diğer Google servislerinde reklamların görünürlüğünü artırmayı hedeflerler. İzmir Kurumsal Website: Şirketlerin veya kurumların online varlığını temsil eden profesyonel web siteleri anlamına gelir. Grafik ve Logo Tasarımı: Görsel kimlik oluşturma amacıyla logo, afiş, broşür gibi tasarımları gerçekleştiren uzmanlar veya ekiplerdir. Unity Oyun Programlama: Unity oyun motorunu kullanarak video oyunlarının geliştirilmesiyle ilgilenirler. Mobil Uygulama Geliştirme: Mobil cihazlar için uygulamalar geliştiren profesyonellerdir. Özel Yazılım: Belli bir amaca yönelik olarak özelleştirilen yazılım çözümlerini ifade eder. Sosyal Medya Yöneticiliği: Şirketlerin veya markaların sosyal medya platformlarını yönetme işlevini üstlenirler.